את המתכון הבא קיבלתי מחברה טובה, מתכון פשטידה אשששש, זאת הכותרת שהופיעה אצלי במייל כשקיבלתי את המתכון.. ואכן זה מתכון לשכפל ולהפיץ!
כאמור אני לא ידועה כבשלנית מעולה, או יותר נכון כבשלנית כלל, ולכן אני צוברת אצלי מתכונים קלים בלבד.
כאמור אני לא ידועה כבשלנית מעולה, או יותר נכון כבשלנית כלל, ולכן אני צוברת אצלי מתכונים קלים בלבד.
אחרי יותר מיד ניסיונות כושלים, החלטתי להשלים עם הרמה שלי, ולא לנסות לאתגר את עצמי יתר על המידה, ולכן כל המתכונים שאני מנסה הם פשוטים ולא מצריכים ידע מוקדם או חוש מולד.
אין כמו ללכת על לאט ובטוח..
אז כמו שאמרתי הפשטידה הזאת היא מתכון מנצח גם פשוטה גם קלה וגם לא משמינה.
תיהנו!
ועכשיו לעיקר..
מצרכים:
תיהנו!
מצרכים |
מצרכים:
1 כרובית בינונית
1 בצל לבן
2 כפות קמח תופח
2 ביצים
1 כף שמן
תירס – לא חובה רק מי שאוהב..
מלח פלפל
שומשום
שלב ראשון מחממים את התנות ל
180 מעלות.
אח"כ שמים
את הכרובית בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהיא רכה, אבל לא רכה מדי - כ10 דקות,
את הבצל
חותכים ומטגנים בשמן
עד לריכוך.
התערבות לפני אפייה |
בינתיים מערבבים את כל שאר החומרים יחדיו קוטג', ביצים, תירס, קמח תופח, ומלח פלפל לפי הטעם.
כשכל החומרים מעורבבים מוספים לחגיגה את הכרוכית והבצל.
יוצקים את
כל התערובת יחד לתבנית, ומפזרים מעל הכל שומשום.
נשאר רק לאפות
בתנור בחום בינוני - 180 מעלות, בערך כ-45 דקות, עד שהפשטידה מקבלת גוון חום בהיר.
להשהות כ- 10 דקות, לחתוך ולהגיש.
*במקור הכמויות היו כפולות (1 קופסת קוטג', 1 קופסת גבינה לבנה, 3 ביצים, 3 כפות קמח תופח של אוסם, 2-3 כפות שמן, מלח פלפל לפי הטעם) אך בגלל שאיני בשלנית ידועה אז גם המטבח שלי נראה ככה, מה שאומר שגם תנור אין לי בבית, ככה שהפשטידה מתבשלת לה בטוסטר אובן וכתוצאה מכך התבנית מצטמקת ויחד איתה החומרים מצטמצמים גם כן :)
אפשר לשחק עם המתכון להוסיף שמיר, גבינה בולגרית, גבינה צהובה...כל מה שבא לכם ונראה טעים... אני, כמו שאמרתי, בענייני אוכל ובישולים מעדיפה לא לקחת סיכונים מיותרים :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה